Tickets
Tickets

Search

Generic filters
Exact matches only

Het maximum aantal RSVP’s is bereikt. Gelieve een mail te sturen als u op de reservelijst wilt.

We nodigen u van harte uit voor de feestelijke openingsavond op
woensdag 26 oktober 2022

Ook dit jaar belooft weer een mooie editie te worden met 17 prachtige films van over de hele wereld. We trappen de 4e editie van het 013 Cinecitta International Film Festival af met een unieke voorpremière van Close, in aanwezigheid van scenarioschrijver Angelo Tijssens.

CLOSE
Close is de tweede film van de pas 31-jarige Belgische regisseur Lukas Dhont. De film won de zeer prestigieuze Grand Prix op het Filmfestival van Cannes 2022, kreeg een minutenlange staande ovatie en ontving lovende kritieken van de internationale pers. Close is inmiddels verkocht aan meer dan 100 landen en zal dit najaar wereldwijd in de bioscoop worden uitgebracht. Cinecitta is trots dat ze deze film tijdens de openingsavond van 013 CIFF als bijzondere voorpremière kan vertonen.

Close vertelt het verhaal van twee 13-jarige vrienden, Léo en Rémi. Hun vriendschap is vrolijk, intens en bovenal onafscheidelijk. Toch lijkt een ogenschijnlijk onschuldige gebeurtenis genoeg om hen uit elkaar te drijven. Zonder veel woorden toont de film hoe weinig er nodig is om een onwrikbare band toch los te wrikken en hoe ingrijpend de gevolgen kunnen zijn. Close is groots in zijn subtiliteit, ontroerend en krachtig tegelijk.

De voorstelling op de openingsavond is dit jaar met Nederlandse ondertiteling!

PROGRAMMA WOENSDAG 26 OKTOBER
19.00 – INLOOP MET WELKOMSTDRANKJE + HAPJES
20.00 – OPENING 013 CIFF + FILM: CLOSE
21.45 – Q&A MET CO-SCENARIST ANGELO TIJSSENS
22.00 – BORREL